Yoga

Yoga is een bewegingsvorm die bestaat uit verschillende houdingen (asana’s) en ademhalingstechnieken (pranayama). Er zijn verschillende vormen van yoga. In de hatha yoga worden de asana's vaker statisch (niet bewegend) uitgevoerd. In de ashtanga en poweryoga zijn ze meer dynamisch en in series, waaronder de zonnegroet.

Yoga helpt te onthaasten en stress te verminderen. Het heeft een gunstig effect op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen en er treedt een versoepeling van het lichaam op. Behalve de gunstige effecten op gezondheid en welbevinden is yoga ook het proces van verbinden van lichaam en geest. Je leert door het meditatieve aspect tijdens de yoga controle te krijgen over je geest. Hierdoor ontwikkel je een helderdere vorm van bewustzijn. Je leert je ware ik kennen en kunt gemakkelijker een gevoel van geluk en tevredenheid ervaren.

De lessen zijn een mix van Hatha en Yin yoga met de nodige series eraan toegevoegd. Soms werken we dieper op een bepaald lichaamsdeel (bv de rug) dan weer met de elementen (herfst, winter) een thema (hart openen, immuun systeem versterken) of de volle maan (opruimen). In elke les is er aandacht voor het hele lichaam.

We beginnen met een korte meditatie gevolgd door staande, zittende en liggende asana's. We sluiten af met een eindontspanning. Het uitgangspunt is de adem. Door deze opbouw is er aandacht voor bewustwording, verstilling van de geest, kracht, balans en diepe ontspanning.

Door de relatief kleine groep blijft de sfeer persoonlijk. Je hoeft geen ervaring te hebben met yoga om deel te nemen aan de lessen. Bij mooi weer lekker buiten yoga. 

Een losse les koste 9,50 euro. Een 10-rittenkaart koste 85 euro (deze is 3 maanden geldig).

Wil je eens een gratis proefles proberen of meer informatie over locaties en lestijden? Stuur dan een berichtje naar windebloem@gmail.com

 

"Hele fijne lessen van Kim, prachtige plek en bij mooi weer buiten" Jeanette


"Kim geeft yoga met hart en ziel!!
Ze weet zo’n bijzondere sfeer te creëren, Het hele plaatje klopt gewoon…"Claire 


"Online, bij haar thuis of lekker buiten, de lessen zijn iedere keer weer een cadeautje! Kim zorgt ervoor dat er iedere keer een prettige, ongedwongen sfeer is waar iedereen zichzelf kan zijn"' Petra 


"Altijd prettig om naar je yogales te komen. Wat ik er prettig aan vind: ik denk vooral de rust, de niet-nadrukkelijke aandacht die je hebt voor ieder afzonderlijk en ook je zorgzaamheid. Ik vind het prettig dat je de oefeningen voordoet (dat helpt mij wel) en simpelweg corrigeert waar nodig en dat gebeurt altijd in een stabiel positief klimaat. Zo ervaar ik het, iedereen kan er wel op zijn/haar eigen manier zijn." Marja